ІІ-РА САГБАЛ “ШЕЙНОВО” ПРЕДОСТАВЯ БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ

ІІ-РА САГБАЛ “ШЕЙНОВО” ПРЕДОСТАВЯ БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ

в Световния месец на ендометриозата

 В Световния месец на ендометриозата, който е в периода 16 -20 март 2020 г., ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” предоставя за своите пациентите с еднометриоза безплатни профилактични прегледи и консултации.

Прегледите ще се извършват в кабинет № 3, а прдварителните записвания могат да се правят на регистратурата на ІІ-ра САГБАЛ “Шейново”.

Инициативата е на фондациите „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и „Искам бебе“, които организират кампания за повишаване на информираността за състоянието ендометриоза сред жените в репродуктивна възраст, а всички публични дейности, посветени на Световния ден на ендометриозата се провеждат под патронажа на Комисията по здравеопазването в Народното събрание.

 Тази година инициативата е под наслов „Една от десет“, тъй като данните показват, че всяка десета жена е засегната от заболяването. Статистиките в различни държави показват, че поставяне на точна диагноза на заболяването отнема между 7 и 10 години, а между 30% и 50% от жените, които срещат репродуктивни затруднения, имат ендометриоза.